SCRUM AGILE

Resultaatgericht en waardevol

SCRUM/AGILE

Scrummen is weer helemaal terug. Bij managers is dit het nieuwe toverwoord om projecten aan te pakken.

Eigenlijk komt scrum uit de ICT, het is een softwareontwikkelmethode. In korte sprints leveren multidisciplinaire teams stukken software op. Fases overlappen elkaar en opdrachtgever en opdrachtnemer duwen en trekken samen aan het project. Als tijdens een rugbywedstrijd alle spelers in een kluwen naar de bal grijpen, heet het ook een 'scrum'.

Scrummen was al hip in de jaren '80. Twee Japanse onderzoekers introduceerden scrum als methode in 1986 in de Harvard Business Review. De methode is nu terug van weggeweest.

Wij gebruiken deze techniek al jaren. Het grote voordeel van scrum is dat grote complexe projecten opgeknipt worden in behapbare brokken. Op basis van prioriteit, complexiteit en business value worden deze behapbare brokken opgepakt in het scrum team. In een korte periode van 2 tot maximaal 4 weken worden deze onderdelen opgeleverd. En opleveren betekent dat deze onderdelen ook echt in productie genomen kunnen worden. Ofwel het moet werken. De focus ligt hierbij op wat voor je bedrijf het meest belangrijk is, dat wordt ook het eerst opgeleverd. Direct resultaat en direct waardevol.

Interessant voor u? Wij willen u graag meer vertellen. Bel of mail voor een vrijblijvend gesprek.